La Crispeta va presentar el projecte CIRCNAPSIS al Bar del cafè Nou de Mataró

El passat dissabte 12 d’abril de 2025, el Col·lectiu de circsocial La Crispeta va presentar CIRCNAPSIS, projecte seleccionat el 2024 per la mesura Circ Aplicat-Interseccions en el marc del segon Pla d’Impuls del Circ. Es tracta d’una proposta de team building amb material de circ adaptat, dissenyada conjuntament amb la FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme) i Qinera, empresa d'innovació enfocada en el disseny i la creació de teconologia en benefici de la inclusió social.

Circnapsis va aconseguir el suport econòmic i d’acompanyament de la mesura de Circ Aplicat-Interseccions 2024 coordinada per l’APCC pel seu caràcter arrelat, connectat i en xarxa amb l'àmbit local de Mataró i la comarca del Maresme i a la vegada la seva replicabilitat en altres territoris. L’objectiu d’Interseccions és promoure projectes innovadors dins de les arts del circ que estableixin diàlegs amb altres àmbits de la societat, més enllà de la creació escènica.

L’acte va tenir lloc a la sala polivalent del Bar Cafè Nou de Mataró i va comptar amb una vintena d’assistents, que van escoltar una xerrada explicativa del projecte de l’associació.

La Crispeta va rebre les persones convidades amb un número de verticals d’en Martí Sabaté Gómez que descobreix al públic la Sensory go luminea i el transporta capa una experiència multisensorial única i accessible, com són els tallers immersius que el col·lectiu ofereix gràcies a la tecnologia de Qinera.

Després de la introducció de l’Amèlia Bautista, coordinadora de Circ Aplicat-Interseccions des de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya, en Dela, la Helen, en Martí i la Gabriella de La Crispeta van explicar el recorregut delcol·lectiu que neix per concebre i desenvolupar projectes i activitats, dedicant especial energia a persones que es troben en situacions de vulnerabilitat o exclusió social, a partir de les eines artístiques i expressives que el circ proporciona.

Les components de La Crispeta van relatar com amb el projecte de tallers inclusius de circ Micel·li, guanyador el premi FEM com a millor iniciativa per a la cohesió social icomunitària, es van adonar de la necessitat de connectar les perifèries i elscol·lectius vulnerables de la ciutat, amb el centre productiu, les empreses. Ésaixí que neix Circnapsis,team building de circ inclusiu per a empreses, que té com a objectiu el decohesionar equips de treball, al mateix temps que es sensibilitza el personal sobrela importància de l’accessibilitat i les seves avantatges per a tothom.

Tot seguit es van descriure i ensenyar elselements de malabars modificats que s’han concebut i construït gràcies aldepartament d’R+D+I+A (Recerca, Desenvolupament, Innovació iAdaptabilitat per a l’Accessibilitat), disponibles en un catàleg descarregable.

Finalment les persones que han participat a lapresentació van tindre una hora per jugar amb molts dels aparells que LaCrispeta fa servir als seus tallers i team building, experimentant en la sevapròpia pell com l’accessibilitat beneficia tothom i és una eina fonamental pergaudir i provar noves experiències.

Aquí les fotos de Marta García Cardellach