Circ adaptat

Totes les activitats que proposem des del Col·lectiu La Crispeta tenen com a requisit imprescindible l’adaptabilitat a les necessitats específiques de cada persona, proporcionant experiències de circ accessibles per qualsevol edat, experiència i condició vital, socioeconòmica i territorial.

Circ sensorial

La nostra sala multisensorial està pensada per al benestar de tothom.

Saber-ne mes

Fletxa a la detra

R+D+I+A

Estem compromeses a investigar, innovar i desenvolupar nous materials adaptats.

Saber-ne mes

Fletxa a la detra

Malabars modulars

Elements pensats i dissenyats perquè qualsevol persona pugui viure l’experiència del circ!

Saber-ne mes

Fletxa a la detra

Projecte Micel·li

El projecte MICEL·LI, tallers de circ inclusiu per la cohesió social i comunitària, és el projecte amb el què vam rebre el Premi Fem de Mataró 2023 a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat. Aquest projecte vol proporcionar eines i recursos a persones que es troben en situació de vulnerabilitat i/o risc d'exclusió social, a través de propostes de tallers de circ adaptats a les necessitats dels i de les participants.

El projecte MICEL·LI es desenvolupa en tres fases:

1.
Familiarització

Els col·lectius implicats s’apropen per primer cop als materials, les activitats i les metodologies implementades i les components de La Crispeta poden conèixer les persones i estudiar-ne les necessitats.

2.
Vincles

S’ajunten dos o més col·lectius per començar a teixir xarxes de col·laboracions i potenciar el respecte, l'escolta activa i l'observació i l’aprenentatge mutu.

3.
Enxarxament

S’organitza un taller compartit entre tots els col·lectius per a una posada en comú dels aprenentatges i les noves dinàmiques generades a Cronopis Espai de Circ de Mataró. L’objectiu d’aquesta evolució del projecte és estimular la cohesió i unió comunitària entre col·lectius participants.

El projecte neix amb la voluntat d'aportar millores a la vida de les persones participants, així que les sessions van enfocades a:

-
Reforçar l'autoconfiança

A través d’una major consciència pròpia, treballant l’autoestima i la diversitat com a fortalesa i oportunitat d’innovació.

-
Crear vincles entre les persones

Generant espais de reunió i coneixement mutu que ofereixen la possibilitat de replantejar-se la percepció d’un mateix i dels altres.

-
Desenvolupar major empatia i treballar les competències afectives

Treballant la individualitat i, a la vegada, la relació amb el grup, generant activitats de responsabilitat compartida.

-
Crear un espai segur d’expressió i relació

Gràcies a l’aplicació de protocols inclusius, amb l’assessorament de les entitats especialitzades.

-
Empoderament de cada individu i projecció

Obrint portes a noves possibilitats dins de l’àmbit social, cultural, laboral i afectiu.

Comptem amb l’assessoria de CircA, associació artística circense dedicada a la producció d’aparells modulars i experta en formació de malabars adaptats i de CIPAC, Centre d'Investigació Pedagògica d'Arts del Circ.

També treballem per a la construcció d’espais segurs que passa per l’elaboració de protocols per al tracte de la diversitat i les cures de les diferents persones: s’ha elaborat un protocol de gènere i de llenguatge inclusiu per a la presentació i el desenvolupament dels tallers amb el col·lectiu Furia Trans Autònoma Maresme i se segueix un protocol de prevenció i tracte amb menors que hagin pogut patir abús sexual infantil generat, assessorat per l’Associación La Senda.

Un dels valors importants del col·lectiu també és el compromís amb la sostenibilitat, que La Crispeta respecta d'acord amb les R’s: redissenyar, reduir, reutilitzar, reparar, renovar, recuperar, reciclar, etc. Això es reflecteix per exemple en la utilització d’elements reciclats per construir diferents materials i estructures de les activitats.