Comença el projecte Micel·li, tallers de circ inclusiu per la cohesió social i comunitària

Projecte impulsat pel Col·lectiu La Crispeta amb la col·laboració de Cronopis i el suport i/o assessorament de CircA, CIPAC, FuriaTrans Mataró i La Senda.
Projecte per a la creació i posada en marxa de tallers de circ inclusiu, treballant de forma transversal i en xarxa entre diferents col·lectius de persones en risc d'exclusió social com ara persones immigrants, persones amb trastorn mental, persones amb diversitat funcional, persones de la tercera edat i infants en situació vulnerable.

El projecte Tallers de circ inclusiu per la cohesió social i comunitària és un dels guanyadors dels Premis FEM Mataró 2030 edició 2023. Va ser el guanyador de la CATEGORIA 1. Premi MATARÓ, CIUTAT INCLUSIVA a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat.

La idea neix davant la necessitat d’afavorir l’empoderament dels col·lectius vulnerables que, reconeixent les diversitats de gènere, socials, funcionals, etc. poden treballar conjuntament i generar espais segurs de cohesió social. Els tallers de circ inclusiu es transformen així en una eina per afrontar les desigualtats socials, millorar l’autoestima, desenvolupar les capacitats afectives, creatives, de treball autònom, alhora que promouen una actitud cooperativa dins del grup, potenciant el respecte mutu, l'escolta activa i l'observació.

Per tal d’oferir tallers de qualitat que s’adaptin a les necessitats dels diferents grups de participants, es cuidarà especialment el treball de preparació previ i l’avaluació posterior del taller amb les participants i les seves respectives tutores: mentores, educadores, vetlladores, etc.

El projecte compta amb l’assessorament de professionals del sector del circ social i inclusiu, pel que fa a l’ús de materials adaptats i la metodologia emprada. També compta amb l’assessorament de col·lectius que treballen amb la diversitat de gènere i que ajudaran a elaborar un protocol de llenguatge inclusiu per tal de familiaritzar-nos durant els tallers.

La proposta es desenvolupa a partir de la voluntat de sensibilitzar amb l’entorn social que ens envolta: per una banda es vol treballar la salut física i mental de les persones, generant espais segurs i de confiança i per una altra banda es busca reforçar el teixit associatiu i cooperatiu entre col·lectius.

Article Aquesta notícia ha estat reproduïda amb permís del lloc original. Per consultar la font completa, fes clic en aquest enllaç.